WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Marbaş Menkul: Kart harcamalarında son 2 haftada normalizasyon görüldü

İstanbul, 29 Mayıs (Hibya) - Marbaş Menkul Değerler, Kart harcamaları verilerine bakıldığında güçlü seyrin devamını son 2 haftada ise normalizasyon görüldüğünü bildirdi.

Marbaş Menkul: Kart harcamalarında son 2 haftada normalizasyon görüldü
Paylaş:

Marbaş Menkul Değerler'in raporunda, Kart harcamaları verilerine bakıldığında güçlü seyrin devamını son 2 haftada ise normalizasyon görüldüğü belirtilirken, "23 Mayıs haftasında yüzde 1 artış göstermiştir." denildi.

Akaryakıt harcamalarının tarihi yüksek yapmasının ardından normalizasyon içerisine girdiğinin vurgulandığı raporda şu bilgiler verildi:

"Gıda tarafında enflasyona paralel güçlü seyrini sürdürdüğünü söyleyebiliriz ve güçlü eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz.

"Eğitim harcamalarında sınav döngüselliğine girmiş olsak da zayıf seyrin sürdüğünü görmekteyiz.

"Elektrik ve elektronik tarafında talep yönlü daralmadan kaynaklı dalgalı ve zayıf seyir devam etmektedir.

"Giyim ve aksesuar tarafında hafif toparlanma görsek de yüksek üretim maliyetleri ve tüketici talebindeki daralma sonucu yeterli toparlanmayı görememekteyiz.

"Havayolları mevsimsellik etkisiyle güçlü kaldığını fakat geçtiğimiz yılın hafif aşağısında seyrettiğini görmekteyiz.

"Hizmet sektörü ortalamalarının altına geldiğini ve zayıf bir Mayıs ayı görmekteyiz.

"Konaklama ve oteller mevsimsellik etkisiyle güçlü kaldığını fakat geçtiğimiz yılın hafif aşağısında normalleştiğini görmekteyiz.

"Market ve AVM tarafında enflasyona paralel en güçlü grupların arasında seyrettiğini söyleyebiliriz.

"Mobilya ve dekorasyon yaz etkisi ve düğün sezonuyla beraber yukarı hareketlenmenin devamının ardından normalizasyon içerisine girdiğini görüyoruz.

"Sağlık yıl boyu güçlü seyrini sürdürürken son haftalarda dalgalı seyir izlemektedir , yaz etkisinin de unutulmaması gerektiğini düşünmekteyiz.

"Seyahat ve taşımacılık; mevsimsellik etkisiyle güçlü kalmaya devam etmektedir.

"Sigorta yıl boyu güçlü seyrini sürdüren sektörde ortalamaların altına geldiğini görmekteyiz.

"Telekomünikasyon tarafında muhasebesel hareketlikler izlenmekle beraber dalgalanma sürecektir.

"Yapı malzemeleri yaz etkisi ve düğün sezonuyla beraber yukarı hareketlenmenin devamının ardından normalizasyon içerisine girdiğini görüyoruz

"Yemek tarafında enflasyona paralel güçlü seyrini sürdürdüğünü söyleyebiliriz ve güçlü eğilimini sürdürmesini beklemekteyiz. Haftalık olarak en güçlü artışı burada görmekteyiz.

"BES zayıf seyrin devamını görmekteyiz.

"E-ticaret geçtiğimiz haftalarda meydana gelen yüzde 13’lük düşünün ardından 23 Mayıs haftasında tekrar yüzde 13 yükselerek normalleştiğini görmekteyiz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Anahtar Parti’den Bursa çıkarması

Akışın sonuna geldiniz.