Şanlıurfa’da şehir içi trafik yükünün büyük bir bölümünü üstlenen ve ihtiyacı karşılaşmakta zorlanan Abide Kavşağı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle yapılan ilave köprü ile adeta nefes aldı.

 

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, İpekyol Bulvarı, Necmettin Cevheri Bulvarı, Atatürk Bulvarı ile 18 Mart Çanakkale Caddesini birbirine bağlayan, Şanlıurfa kent trafiğinin can damarı olan Abide Kavşağının tamamlanmasıyla rahatlayan kavşak Ulaşım Daire Başkanlığının da yaptığı gece ışıklandırmasıyla bambaşka bir görünüme kavuştu.

 

Ulaşımda vatandaşları konforlu yollarla buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Önemli geçiş güzergâhlarından biri olan, Abide Kavşağında tamamladığı ve hizmete sunduğu açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığı Abide Kavşağı Viyadükleriyle şehir içi trafik akışı önemli ölçüde rahatladı.

 

Abide kavşağı projesi ile ilgili konuşan vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan viyadüklerin kent trafiğini ciddi oranda rahatlattığını belirterek daha önceden araç trafiğinin oluştuğunu, trafikte uzun süre beklediklerini aktararak viyadüklerin devreye girmesiyle birlikte trafiğin nefes aldığını söylediler. Vatandaşlar ışıklandırma çalışmasının da şehre farklı bir güzellik kattığını aktardılar.