Kavga Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine bağlı Ekinyazı kırsal mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre iki aşiret mensup kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Kısa sürede diğer aşiret mensuplarının da katılmasıyla büyüyen tartışma kısa sürede taş, silah ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada ev ve park halinde bulunan bir otomobil ateşe verildi.

 

Çıkan kavgada 35 yaşındaki Ahmet O. Hayatını kaybederken 6 kişide vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı darbeyle yaralandı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga nedeniyle bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

 

Yaralanan kişiler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralılardan 1’nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri de daha sonra yanan ev ve otomobili söndürdü. Yaralanan 6 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

 

 

Ölen Ahmet O. cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Akçakale ilçesine bağlı Ekinyazı Mahallesi'ne götürülerek toprağa verildi.

 

Jandarma olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 21 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi