WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Erzurum Uzundere'de heyelan uyarısı: 38 konut tahliye edildi

Erzurum, 30 Mayıs (Hibya) - Erzurum’un Uzundere ilçesi Çağlayan Mahallesi Şelale Mevkii’nde 25 Mayıs’ta meydana gelen toprak kayması sonrasında, bölgedeki risk artarak devam ediyor.

Erzurum Uzundere'de heyelan uyarısı: 38 konut tahliye edildi
Paylaş:

Erzurum Valiliği, 28 Mayıs tarihinde Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında gerçekleştirilen İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

AFAD, bölgede heyelan riskinin devam ettiğini bildirerek, jeoloji mühendisleri tarafından her gün düzenli ölçüm yapılacağını açıkladı. Ağır hasar gören ve girilmesi riskli olan konutlar yerine uygun alanlara konteyner yerleştirilmesi planlanırken, Uzundere Kaymakamlığı tarafından tahliyesi kararlaştırılan 38 konutun bir süre daha kullanılmaması yönünde karar alındı.

Valilik açıklamasında, şu tedbirlerin uygulanacağı bildirildi:

"Heyelanlı bölgede yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyecek. Elektrik ve su bağlantıları riskli alanlara verilmeyecek. Heyelan bölgesi dışında kalan alanlarda enerji dağıtımı, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Aras Elektrik tarafından sağlanacak. Sulama faaliyetleri sırasında heyelanı tetikleyebilecek yöntemlerden kaçınılması için vatandaşlar uyarılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile birlikte hasar tespiti yapılacak."

Valilik, Tortum Çayı’ndaki su debisinin saniyede 17 metreküp gibi çok yüksek bir seviyede olduğunu belirterek, heyelan riskinin sürdüğüne dikkat çekti. Bu nedenle bölgede şu an için kalıcı bir çalışma yapılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Palyatif çözüm olarak, can ve mal güvenliği sağlandıktan sonra DSİ tarafından dere yatağının topuk kısmına büyük taş kütleleriyle set yapılması planlanıyor. Kalıcı çözüm için ise AFAD tarafından bir heyelan önleme projesi hazırlanması gerektiği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.