WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Fidan: Burada yapacağınız görüşmeler ortak kaderimiz üzerinde belirleyici olacaktır

İstanbul, 2 Haziran (Hibya) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştireceği görüşme öncesinde açıklama yaptı.

Bakan Fidan: Burada yapacağınız görüşmeler ortak kaderimiz üzerinde belirleyici olacaktır
Paylaş:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştireceği toplantı öncesinde basın açıklamasında bulundu.

Bakan Fidan'ın gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugünkü toplantımızda iki ülkenin ateşkese dair koşullarını ve perspektiflerini değerlendirmeyi devam etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda insani münazaralarla savaş esirlerinin değişimi sürecini bir adım daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Liderler toplantısı için gerekli hazırlıkları da ele almayı öngörüyoruz. Düzenli görüşmelerin yapılmasını taraflar arası güvenin oluşturulması açısından değerli görüyoruz.

Karşılıklı sorunların ve pozisyonların ortaya konması sayesinde aradaki görüş ayrılıklarını azaltmak ve barışa giden yolun taşlarını döşemek mümkün olacaktır. Görüşmelerin verimli geçerek en kısa zamanda somut ilerleme sağlanması ve arzu edilen sonuca ulaşılması temel beklentimizdir. Amerika’nın bu görüşlere olan inancını ve desteğini son derece önemli buluyoruz. Sayın Trump’ın barışın tesisi konusundaki kararlılığı yeni bir fırsat penceresini aralamıştır. Asıl olan sürdürülebilir bir barışın sağlanmasıdır.

Böylelikle küresel alanda yaşanılan enerji, gıda ve ulaştırma, güvenlik gibi pek çok meselenin de çözümüne katkıda bulunulacaktır. Bu süreçte Türkiye olarak her türlü kolaylaştırıcı adımı atmaya hazırız. Aynı coğrafyayı paylaştığımız tarihi, kültürel, ekonomik ve siyasi açıdan güçlü bağlarımız olan iki ülkenin Türkiye’ye duydukları güven bizim için her türlü mülahazanın önündedir. Burada yapacağınız görüşmeler bölgesel ve küresel açıdan ortak kaderimiz üzerinde belirleyici olacaktır. Tüm dünyanın gözü sizlerin burada yapacağı temaslara ve tartışmalara odaklanmış durumdadır.

Bu fırsattan azami ölçüde yararlanarak bizleri barışa bir adım daha yaklaştıracak somut gelişmeler alacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Değerli heyet başkanlarına ve heyet üyelerine tekrar teşekkürlerimizi sunuyor, müzakerelerinizin Ukrayna ve Rusya halkları için güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.