İl Müftüsü Ramazan Tolan, Babadağ ilçesine atanan Ekşioğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

 

Müftü Ekşioğlu ise, yaklaşık 2 yıl boyunca Şanlıurfa’da görev yapmanın mutluluğunu dile getirerek, hayırlı hizmetlerine bundan sonra Denizli’de devam ettireceğini ifade etti.

 

OSMAN EKŞİOĞLU KİMDİR?

 

1972 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesi Hacıköyü Mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu burada okudu. Sonra sırasıyla Kalecik İmam Hatip lisesinden 1991'de, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1996 yılında mezun olduktan sonra Bursa Büyükorhan Zaferiye Mahallesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2000 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezine intisap etti. 2003 yılında Rize Ardeşen ilçesinde vaizlik görevine başladı. 2005-2009 yılları arasında Almanya Berlin’de din görevlisi olarak çalıştı. Görev dönüşünden sonra 2010 yılında Erzincan Çayırlı, 2013 yılında da Edirne Enez İlçe Müftülüğü görevlerini yürüttü. 2016-2021 yılları arası Almanya’da uzun süreli din görevlisi olarak göreve başladı. Yurtdışı görevini tamamladıktan sonra 2021 yılı Ekim ayında Şanlıurfa İl Müftü Yardımcılığı görevine atanmış olup, halen görevini sürdürmektedir.

Arapça ve iyi derece Almanca bilen Ekşioğlu evli ve altı çocuk babasıdır.


              

                                                                 ŞANLIURFA İL MÜFTÜLÜĞÜ

                                                                            26.07.2023