WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Buca Belediyesi her mahalleye bir park yapmayı hedefliyor

Buca Belediyesi, ilçenin sokaklarını yeniden tasarlayarak Bucalılar için oyun alanları oluşturuyor. Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, “Buca’da artık bazı sokaklar çocukların. Oyun oynasınlar, hayal kursunlar, gülerek büyüsünler” dedi.

Buca Belediyesi her mahalleye bir park yapmayı hedefliyor
Paylaş:

Buca Belediyesi, “yaşayan sokaklar” kurma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Her mahalleye çocuk oyun sokağı kuracaklarını belirten Duman, Yaylacık Mahallesi ziyareti sırasında Muhtar Pelin Çotak’ın mezbelelik bir alanın düzenlenmesi talebini geri çevirmedi ve  burayı mahalle çocuklarına armağan etti.

Duman, Buca’da artık bazı sokakların çocuklara ait olduğunu ifade ederek, “47 mahallede 47 oyun sokağı projemizle yola çıktık. Çünkü çocuklarımızın güvenli bir şekilde oynamaları onların en büyük hakkıdır. Bizim de bu hakkı onlara vermemiz gerekir. Sadece güvenli değil aynı zamanda orada çizgisel hafızalarla, görsel hafızalarla oyunları oynayıp hem eğitim alıyor hem zekâlarını geliştiriyorlar, yeteneklerini keşfediyorlar, mevcut yeteneklerinin üzerlerine gidiyorlar. O yüzden çok önemsediğimiz bir proje. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz, ülkemizin geleceği” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.