Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde trafik kazalarının sıkça yaşandığı Balıkayağı Bulvarı, bir kez daha kazayla gündeme geldi. Aynı noktada meydana gelen ve üç aracın karıştığı zincirleme kazada, şans eseri can kaybı yaşanmadı. Ancak araçlarda ciddi maddi hasar oluştu.
Edinilen bilgilere göre, henüz sürücüleri öğrenilemeyen üç aracın çarpışması sonucu yolda trafik bir süreliğine aksadı. Olay yerine gelen vatandaşlar, sürücülerle birlikte araçlardan çıkanları kontrol ederken, şans eseri olayda kimsenin yaralanmaması büyük bir faciayı önledi. Kazaya karışan araçlardan bazılarının ağır hasar aldığı gözlemlendi.
Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
Kaza sonrası çevrede toplanan vatandaşlar ve mahalle sakinleri, Balıkayağı Bulvarı’nda sık sık kazaların yaşandığını belirterek yetkililere tepki gösterdi. Bölgede yaşayanlar, bu yolun artık “kaza noktası” haline geldiğini ve defalarca benzer olaylara sahne olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını ifade etti.
Vatandaşlar özellikle kavşak düzenlemeleri, trafik işaretlerinin eksikliği ve yoğun araç geçişinin dikkate alınmadığını savunarak, “Her gün neredeyse burada bir kaza oluyor. Ya ışıklandırma yok, ya hız kesici yok. Can kaybı olsaydı mı müdahale edilecekti?” diyerek tepki gösterdi.
Yetkililere Çağrı
Yaşanan bu son olayın ardından bölge sakinleri ve sürücüler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunarak, Balıkayağı Bulvarı’nda acilen trafik güvenliğini artıracak tedbirlerin alınmasını istedi. Özellikle hız sınırı uygulamaları, kamera sistemleri ve kavşak düzenlemelerinin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.
Kaza ile ilgili olarak polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı ve yol tekrar trafiğe açıldı.


