WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Gün'den tüketim ve üretim kalemlerindeki zamlara tepki

Bursa, 12 Haziran (Hibya) - CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, son dönemde temel tüketim ve üretim kalemlerine gelen zamları eleştirdi.

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Gün'den tüketim ve üretim kalemlerindeki zamlara tepki
Paylaş:

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, son dönemde temel tüketim ve üretim kalemlerine gelen zamları eleştirdi.

Mazot, gübre, buğday, ekmek ve simit fiyatlarındaki artışların üretim ve ulaşım maliyetlerini doğrudan etkilediğini belirten Gün, bu zamların halkın sofrasına yansıdığını ve alım gücünü ciddi şekilde düşürdüğünü ifade etti.

Gün, “Mazot fiyatları %123, buğday %55, gübre %200, ekmek %200 ve simit %400 oranında zamlandı. Bu artışlar, üretimden tüketime kadar her aşamada maliyetleri katlıyor. Peki, bu fark kimin cebine gidiyor?” diyerek, aradaki yüksek kâr marjlarının veya fiyat farklarının komisyonculara, aracılara, büyük sermaye gruplarına ya da ithalatçı firmalara gittiğini düşündüklerini belirtti.

Çiftçilerin yüksek maliyetlerle üretim yaptığını ancak yeterince kazanamadığını, tüketicinin ise pahalıya ürün aldığını ancak kalitede artış görmediğini vurgulayan Gün, aradaki zincirde (taşıma, stoklama, aracı, ithalatçı, market zinciri) kazancın arttığını ifade etti.

Bu durumun gelir adaletsizliğini, enflasyonun yükünü kimlerin sırtlandığını ve yapısal reform ihtiyacını gündeme getirdiğini belirten Gün, acil yapısal reformlar yapılması gerektiğini söyledi.

Gün, “Toplumun sesi daha çok duyulmalı, ekonomi sadece rakamlardan değil, halkın yaşamından okunmalıdır. Aksi halde karşılaşılabilecek riskler arasında devletin gelir-gider dengesinin bozulması, makroekonomik çöküş riski, toplumsal gerilim ve göç dalgaları ile devletin fonksiyon kaybı yer almaktadır” diyerek uyarılarda bulundu.

Sonuç olarak, sosyal adaletin sağlanmadığı, üreticinin ezildiği, tüketicinin çaresiz bırakıldığı bir düzende uzun vadeli devletsel çöküşün kaçınılmaz olduğunu belirten Gün, acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.