İSTANBUL (AA) - Hopi, bir süre önce açıkladığı finansal teknolojiler alanındaki yatırımlarının ardından bu kez de perakendede “icat çıkarma” vizyonuyla baştan aşağı yenilendi.

Hopi'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Hopi CEO’su Yalın Özcan, hayata geçirdikleri yatırım ve yenliklerle Hopi’yi sektörünün ilk ve tek “Müşteri Teknolojileri“ şirketi olarak tanımlayarak, “Kullanıcılarımıza sunduğumuz deneyim ve yeni ürünler ile Hopi’yi yeniledik. Perakende sektöründe daha önce yapılmamış uygulamalara imza atıyoruz. Amacımız bu yeni dönemde tüketicilere de markalara da ‘Önce Bi Hopi’ mesajını vermek.” ifadelerini kullandı.

Özcan, yeni Hopi dünyasında her bir kullanıcısını hiper kişiselleştirilmiş Hopi deneyimiyle buluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “2015 yılından bu yana teknolojimizi ve altyapımızı sürekli geliştirdik. Her geçen gün daha da akıllandık. Bugün her 5 kişiden birinin cebindeyiz. Yatırımlarımızın neredeyse tamamını kullanıcılarımıza ve iş ortaklarımıza eşsiz bir deneyim sunmak üzere dijitalleşme ve ileri teknolojiye yapıyoruz.

Varmak istediğimiz yer ise belli, Hopi’yi Türkiye’nin unicornlarından biri yapmak. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de ilk sayılabilecek özelliklerimiz ve ileri teknolojik kabiliyetlerimizle pazarlama, reklam ve finans teknolojileri alanlarındaki iddiamızı güçlendiriyoruz. Yeni Hopi sadece uygulama ara yüzü ile değil, baştan aşağıya tüm fonksiyonları ile yenilenirken, artık tüm alışveriş deneyimi yolculuğunun akıllı alışveriş arkadaşı olarak konumlanacak.” şeklinde konuştu.

Hopi’nin bu yeni döneme dair iddialı hedefleri olduğunu da vurgulayan Özcan, “2024’e 18 milyon Hopili ile girmeyi planlıyoruz. Aktif müşteri sayısında ise başlangıç hedefimiz 7 milyonun üzerinde. Veri analizi ve hiper kişiselleştirme uygulamaları ile her bir Hopiliye özel, kolay ve avantajlarla dolu bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Tüm dünyanın resesyon ve enflasyon konuştuğu bir dönemde Hopi’nin tüketicilere kazandıran formüller üzerinde çalıştığını aktaran Özcan, “Tüketiciler Hopi’de aradıkları ürünün en ekonomik seçeneğini bulmakla kalmıyor, harcadıkça da paracık kazanıyor.

Üstelik Param iş ortaklığıyla kullanıcılara kartsız taksit limiti atayıp alışveriş kredisi kullandırıyoruz. Başta bankacılık sisteminde olmayan kesimleri hedeflerken, isteyen herkesin hizmete ulaşmasını sağlayacağız. Yani bu ortaklık, finansal hizmetlere ulaşımda fırsat eşitliği getirmesi adına da önemli bir adım oldu.” ifadelerini kullandı.

Hopi Ürün Yönetimi, Pazarlama ve CRM'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gül Sağır Aydın ise yeni Hopi’nin çıkış noktasının Boyner grubun yıllar önce sektöre kazandırdığı dünyanın ilk taksit kartı olduğunu hatırlatarak, “Boyner grup şirketleri bugüne kadar, tüketicilerin değişen beklentilerini anlayarak iş dünyasına yepyeni bakış açıları getirdi.

Bu vizyon ile şimdi aynı DNA’dan gelen Hopi de kullanıcılarının deneyimlerini uçtan uca adreslediği bir modelde, alışverişlerini demokratikleştirmeyi, özgürleştirmeyi ve ihtiyaç duyduğu ürünlere erişilebilirliğini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda kullanıcılarımız için hayatın her anında önce bi Hopi dedikleri güvenilir bir marka, birlikte çalıştığımız markalar için ise en vazgeçilmez iş ortağı olmak için çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.