WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

İkon Menkul: BIST-100 endeksinin, pozitif bir açılış ile başlamasını bekliyoruz

İstanbul, 24 Haziran (Hibya) - İkon Menkul'un analizine göre BIST-100 endeksinin, yeni işlem gününe pozitif bir açılış ile başlaması bekleniyor.

İkon Menkul: BIST-100 endeksinin, pozitif bir açılış ile başlamasını bekliyoruz
Paylaş:

İkon Menkul, Trump'ın Powell’a faiz indirim baskısı yapmaya devam ettiğini duyurdu. Analizde şu ifadeler yer aldı:

"Yurt İçi Ekonomi Gündemi

Haftanın ilk işlem gününe negatif bir başlangıç yapan BIST-100 endeksinin gün içerisinde 9.077-9.175 bölgesi aralığında geniş bir bantta dalgalandığı ve günü % 0,67 değer kaybıyla 9.141 puandan tamamladığını gördük. İşlem hacmi yaklaşık 74,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

Günü 29 hisse senedi değer kazanımıyla tamamlarken, 70 hisse senedi düşüş gösterdi. Endekse puan bazında TUPRS, AKBNK, TAVHL, ASELS ve FROTO pozitif yönde katkı yaparken, BIMAS, THYAO, TCELL, PGSUS ve SAHOL negatif katkı yaptı. Sektör bazında, Kimya Petrol Plastik ve Aracı Kurumlar diğer sektörlere görece pozitif ayrışırken, Spor ve Taş Toprak negatif ayrıştı.

Asya seansında işlem gören endeks ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatlama davranışlarına bakıldığında, kısa vadede toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor. BIST-100 endeksinin, yeni işlem gününe pozitif bir açılış ile başlamasını bekliyoruz.

Yurt Dışı Ekonomi Gündemi

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile “12 Günlük Savaş” olarak adlandırdığı İran-İsrail savaşı için “tam ve eksiksiz ateşkes” ilan edildiğini duyurdu. Ateşkes şuan resmiyete kavuşmamış olsa da Trump’ın paylaşımı ile birlikte petrol piyasasında sert düşüşler yaşandı.

FED Başkanı Powell, bugün saat 17:00’de Temsilciler Meclisi’nde “Altı Aylık Para Politikası” sunumunu yapacak. FED üyelerinden faiz indirimi sinyalleri hız kazanmışken, Başkan Powell’ın sinyalleri kritik olacak.

Trump, Powell’a faiz indirim baskısı yapmaya devam ediyor.

Haftaya 78 $’dan başlamış olan Ham Petrol fiyatı Asya seansında 64.40 $’a kadar geriledi. Avrupa seansına 65.80 $’dan başlıyor.

ABD vadelileri, ateşkes haberi ile birlikte prim kazanmaya devam ediyor. SP500 ve Nasdaq vadeli borsa endeksleri rekor seviyesine adım adım yaklaşırken, Dow Jones geriden takip ediyor."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et İzmir-Selanik Günleri gerçekleştirildi

Akışın sonuna geldiniz.