İlk belirlemelere göre yangın, Aliağa Bozköy ile Foça Ilıpınar arasında yer alan ormanlık alanda çıktı. Alevlerin ilerleyişi üzerine 20’ye yakın ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların da bölgeden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
450 Personel, 7 Uçak ve 14 Helikopterle Müdahale
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen söndürme çalışmalarına; 7 yangın söndürme uçağı, 14 helikopter, 24 arazöz, 16 su tankeri, 6 dozer ve 450’den fazla personel katılıyor. Aynı zamanda jandarma, sağlık ekipleri, itfaiye ve sivil savunma birimleri bölgede aktif görev alıyor.
Yangına müdahale eden 4 personelin dumandan etkilendiği ve ikisinin hastaneye kaldırıldığı, diğer ikisine ambulansta müdahale edildiği bildirildi.
Yangının Kaynağı Elektrik Hattı Olabilir
İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının büyük ihtimalle bir elektrik hattındaki arızadan kaynaklandığını açıkladı. Vali Elban, "Rüzgâr çok şiddetli, nem oranı çok düşük. Bu şartlar yangını daha da tehlikeli hale getiriyor. En küçük kıvılcım, büyük bir felakete dönüşebilir," diyerek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise Ankara’daki OGM Yangın Yönetim Merkezi’nden çalışmaları anlık olarak takip ediyor.
Gözler Akşam Saatlerine Çevrildi
Ekiplerin beklentisi, rüzgârın hızının azalmasıyla birlikte yangının akşam saatlerine kadar büyük ölçüde kontrol altına alınması yönünde. Yangının çıktığı bölge hâlâ risk altında olduğundan, yeni tahliyeler olabilir.
Yetkililer, vatandaşlara açık alanlarda ateş yakmamaları ve sigara izmaritlerini rastgele atmamalı yönünde uyarılarda bulundu.


