WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Elif Esen: Bu teklif bir İklim Kanunu değil, piyasa metnidir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, iklim krizinin Türkiye’yi artık doğrudan etkileyen bir güvenlik ve kalkınma meselesi haline geldiğini vurguladı.

DEVA Partili Elif Esen: Bu teklif bir İklim Kanunu değil, piyasa metnidir
Paylaş:

Esen, teklifin omurgasını oluşturan Emisyon Ticaret Sistemi’ne ilişkin “Karbonu bir ticaret metaına dönüştürerek iklim kriziyle mücadele edemezsiniz. Avrupa’daki örneklerde bu sistemlerin emisyon azaltımına ciddi bir katkısı olmadığı zaten görülmüştür. Bu teklif, doğayı değil sermaye transferini önceleyen bir anlayışla hazırlanmıştır.” eleştirisini yaptı.

Elif Esen ayrıca, kanun teklifinde herhangi bir emisyon azaltım hedefi ya da uygulama takviminin bulunmadığını, karbon tahsisatlarının nasıl ve kime verileceğinin de açıklanmadığını belirterek, teklifin hem şeffaflıktan uzak hem de kamusal denetimden muaf olduğunu dile getirdi. Avrupa Birliği, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin iklim yasalarında somut tarih ve oranlarla emisyon azaltım yükümlülükleri bulunduğunu hatırlatan Esen, “Almanya, 2030’a kadar karbon emisyonunu yüzde 65 azaltmayı hedefliyor. Bizim teklifimizde bu yok. Bu eksiklik bir tercih değil, bir ihmaldir” şeklinde konuştu.

“İklim Yasası adı verilen bu metin, toplumun ortak geleceğini değil, dar ekonomik çıkarları önceleyen bir piyasa yasasıdır” diyen Esen, Yeni Yol Grubu adına teklifin geri çekilerek bilimsel, şeffaf, adil ve toplumsal katılımla şekillenmiş gerçek bir iklim yasası hazırlanmasını talep ettiklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.