WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Gedik Yatırım: Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hakim

İstanbul, 30 Haziran (Hibya) – Gedik Yatırım, Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir rengin hakim olduğunu bildirdi.

Gedik Yatırım: Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hakim
Paylaş:

Gedik Yatırım’ın raporunda Haziran vadeli endeks sözleşmesinin, 10.285,00 – 10.544,00 seviyeleri arasında hareket ederek cuma gününü %1,25 oranında bir yükselişle 10.494,00 uzlaşma fiyatından tamamladığı belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Perşembe günü kaydedilen satıların ardından sözleşmede toparlanma çabasının etkili olduğu bir fiyatlama takip edildi. Sözleşmede akşam seans kapanışı da 10.508,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri hafif alıcılı açılışlara işaret ediyor. Haziran vadeli endeks sözleşmesinin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 “Sözleşmede 10.500 üzerinde tutunmanın korunması ve yükseliş eğiliminin etkisini sürdürmesi durumunda 10.550 – 10.600 aralığı kısa vadeli ilk direnç bölgesi olup, devamında haziran vadeli grafiğe göre 200 günlük üssel ortalamanın geçtiği 10.676 seviyesi direnç olarak önem kazanacaktır. 200 günlük ortalama üzerinde 10.750 ve 10.860 seviyeleri test edilebilir.

“Sözleşmede satışların gözlenmesi halinde ise 10.455 – 10.400 aralığı kısa vadeli destek bölgesidir. 10.400 altındaki fiyatlamalarda 10.340 – 10.270 – 10.230 – 10.200 ve 10.140 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Bugün yurt içindeki haber akışları yakından izlenecek olup, aynı zamanda haziran vadeli sözleşmelerin son işlem günü olması dolayısıyla yüksek seyredebilecek volatiliteye karşı dikkatli olunmalıdır.

Dolar/TL Yakın Vade

“Haziran vadeli dolar/TL sözleşmesi cuma günü 39,8750 ile 39,9110 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,03’lük düşüşle 39,8820 uzlaşma fiyatından tamamladı. Geçen hafta spot kurda düşük volatilitede kademeli yükseliş eğilimi devam etti. Jeopolitik risklerin azalmasıyla petrol fiyatlarında sert düşüşler takip edilirken, dolar endeksinde de düşüş eğilimi devam etti. Yeni haftada yoğun veri akışı izleyeceğiz. Yurt içerisinde 3 Temmuz’da enflasyon rakamları ön plana çıkacak. Temmuz ayı TCMB toplantısı için veri kritik önemde olacak.

“ABD tarafında ise Fed Başkanı J. Powell’ın konuşmaları ile istihdam ve PMI verileri ön plana çıkacak. ABD’de tarife müzakereleri izlenecek diğer önemli konular arasında yer alıyor. Bugün ABD’de önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt içerisinde dış ticaret dengesi ve işsizlik oranı açıklanacak olup, verilerin fiyatlamalara etkisini beklemiyoruz. Dolar/TL spot kurda, bu sabah saat 08:10 itibariyle 39,89 civarında bulunuyor. Dolar endeksi ise 97,11 civarında seyrediyor. Bugün haziran vadeli dolar/TL sözleşmesinde vade sonu olması nedeniyle son işlem günü. Bu bağlamda gün içi anlık volatil hareketlere karşı yatırımcıların temkinli olmasında yarar görüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et KAP duyurusu

Akışın sonuna geldiniz.