- Böylelikle cinayet soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da aracına aldığı yolcuların husumetlisi olduğu kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden taksi şoförü soruşturmasında adliyeye sevk edilen 2 zanlı daha mahkemece tutuklandı. Böylelikle cinayet soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Taksi sürücüsü Samet Kubiloğlu, 30 Temmuz 05.25'te Beyoğlu’ndan aldığı 3 yolcuyu Gaziosmanpaşa’ya götürürken Yıldıztabya Mahallesi’de kurşun yağmuruna tutuldu. Araçtaki yolcuların husumetlisi olduğu iddia edilen kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda sürücü Kubiloğlu, direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki otomobile çarparak durabilmişti. Kazada takside bulunan yolcular yaralı olarak olay yerinden kaçmış, 2 çocuk babası taksi sürücüsü Samet Kubiloğlu hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün olaya ilişkin başlattığı çalışmalarda, saldırıyı gerçekleştirenlerin Y.Ö. (20), E.A. (23), İ.Ö. (18) ve A.B. (17) isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda İ.Ö. üzerinde 1 adet pompalı tüfekle birlikte yakalanmıştı. A.B. ise olay sırasında E.A. ile birlikte kullandığı değerlendirilen 3 adet ruhsatsız silah ile yakalanmıştı.

Tutuklu sayısı 4 oldu
Emniyetteki işlemlerinin ardından Y.Ö. ve İ.Ö., çıkarıldıkları mahkemece “Kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. A.B. ve E.A. de sevk edildikleri adli makamlarca bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylelikle cinayet soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükselmiş oldu.