WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu: Zeydan Karalar yalnız değildir

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın sabah saatlerinde gözaltına alınması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı, Belediyesi binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu: Zeydan Karalar yalnız değildir
Paylaş:

Gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar için düzenlenen basın açıklamasına Başkan Zeydan Karalar’ın ailesi, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Bilal Bilici,  Dem Parti Milletvekili Ali Bozan, CHP Mersin ve Hatay il başkanları, ilçe belediye başkanları, Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, CHP ilçe başkanları, DEM Parti Adana İl Eş Başkanları, CHP il yönetimi, kadın ve gençlik kolları, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Basın açıklamasında Zeydan Karalar’ın gözaltına alınırken çektiği video dinletildi. Daha sonra İl Başkanı Anıl Tanburoğlu toplanan kalabalığa hitap etti. Suçlamaların siyasi olduğunu söyleyen Başkan Tanburoğlu şunları söyledi:

“2014 yılında Seyhan Belediye Başkanlığı dönemine dair bir dosya gerekçe gösterilerek, sabahın köründe İstanbul’dan Adana’ya operasyon yapılıyor. Ne değişti? Zeydan Karalar, dün Silivri Cezaevi’nde Ekrem İmamoğlu'nu, diğer belediye başkanlarını ziyaret etmişti. Bugün gözaltına alındı. Bakın biz dün genel başkan yardımcılarımız ve il başkanlarımızla İzmir Adliyesi'ndeydik. Defalarca beraat ettikleri dosyalarda arkadaşlarımızı tutukladılar, onları teslim ettik. Gel dediklerinde defalarca gelen insanları, Zeydan Başkan gibi buyur gel dendiğinde devletine, bürokrasisine her zaman saygı göstermiş, siyasi pozisyonunu çok açık belli etmiş ama devletini başının üstüne koymuş Sayın Zeydan Karalar'a gel deseydiniz gelmeyecek mi diye düşünüyorsunuz."

“Zeydan Karalar yalnız değildir." ifadelerini kullanan Başkan Tanburoğlu,  "Ne Adana’da ne Türkiye’de. Buradan iktidara sesleniyoruz: Bu ülke sizin siyasi operasyonlarınıza teslim olmayacak. Adaletin olduğu yerde korkuya yer yok. Biz CHP örgütü olarak burada olacağız. Halkımızla, belediye başkanlarımızla, sivil toplumla birlikte Zeydan Karalar’ın arkasındayız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.