GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-12-2022 15:30

FEV Türkiye, büyümesine otonom ve elektrikli mobilite hizmetleriyle ivme kazandırıyor

FEV Asya Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ulrich Pfahl: "Üniversitesanayi iş birliğimizi İYTE ve Teknopark İzmir ile güçlendirerek hedeflerimiz doğrultusunda Türkiye'deki faaliyetlerimize hız kazandıracağız"

FEV Türkiye, büyümesine otonom ve elektrikli mobilite hizmetleriyle ivme kazandırıyor

İSTANBUL (AA) - FEV Türkiye, mühendislerine yer açmak için son teknoloji ADAS/AD- ve tahrik sistemleri geliştirdiği yeni bir binayı hizmete açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Nisan 2022'de Teknopark İzmir'deki ilk ofisini açan FEV Türkiye, İYTE'den mezun olan en iyi yetenekleri de bünyesine kattı ve kısa sürede pek çok uzmanı istihdam ederek iş gücünü üçe katladı. Firma istihdamda 500'den fazla kişiye ulaştı. İzmir'deki varlığını genişleten FEV, yeni nesil otomatik ve elektrikli araç serisi geliştirme projelerinin yürütüldüğü iki katlı ofis binasının açılışını da gerçekleştirdi.

Kurulduğu günden bu yana birçok üniversite ile iş birliği yapan FEV Türkiye, üniversite-sanayi iş birliklerinden dolayı 2 kez ödüle layık görüldü. Ayrıca, Great Place to Work Enstitüsü tarafından yayınlanan "The Best Workplaces 2022" listesinde yer aldı. Ofislerinin tamamı teknoparklarda konumlanan firma gelirinin yüzde 70'inden fazlası yurt dışına ihraç edilen teknolojileri sayesinde küresel müşteriler siparişlerinden elde ediyor.

Araç ve yazılım geliştirme, otonom otonom sürüş, elektrikli ve konvansiyonel itki sistemleri alanlarında yenilikçi bir mühendislik hizmeti sağlayıcısı olan FEV Türkiye, SAE Seviye 4 otonom sürüş özelliklerini hedefleyen yeni nesil akülü elektrikli araçlar geliştiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen FEV Asya Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ulrich Pfahl, yeni ofis binalarının açılışından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Üniversite-sanayi iş birlikleri İYTE ve Teknopark İzmir ile güçlendirerek hedefleri doğrultusunda Türkiye'deki faaliyetlerine hız kazandıracaklarını aktaran Pfahl, "FEV Türkiye, sahip olduğu komple araç, yazılım ve itki sistemleri konusundaki know-how ile akıllı çözümleri herkesin kullanımına sunma konusunda öncülük etmesini sağlayacak. Hem mevcut, hem de gelecekteki zorluklara yeni çözümler bulmak için farklı tecrübe ve uzmanlıklara sahip en parlak beyinleri bir araya getiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran da, "Nisan ayında Teknopark İzmirimizde çalışmalarına başlayan FEV Türkiye, faaliyetlerine Enstitümüze yeni kazandırdığımız Teknopark İzmir B-1 Binasında devam edecek. Çok sayıdaki projesini daha geniş bir kadroyla yeni yerinde sürdürecek olan FEV Türkiye ailesine hayırlı olsun diyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, B1 Binası'nda düzenlenen açılış törenine, İYTE Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Tanoğlu, Teknopark İzmir Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Tanoğlu, FEV Asya Yonetim Kurulu Başkanı Dr. Ulrich Pfahl, İş Geliştirme Direktörü Kadir Yiğit Yıldız, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Didem Mutlu, Teknopark İzmir ve FEV Türkiye çalışanları ile davetliler katıldı.

ibrahim uyguribrahim uygur