Valiler Kararnamesi Yayımlandı! Urfa Valisi Ayhan Merkeze Çekildi
Bu Gece Resmi Gazetede Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi ile Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan mülkiye başmüfettişliği görevine atanırken, Vali Ayhan 'ın yerine Hasan Şildak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesinde vali-mülkiye başmüfettişliği görevine atanan  Şanlıurfa Valisinin yerine Hasan Şildak getirildi.

Valiller kararnamesi Hasan Şildak kimdir?

Hasan Şıldak, 1969 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.
1994 yılında Çanakkale Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başlayan Şıldak, adaylık süresi içinde Denizli-Çardak ve Çanakkale-Eceabat İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi.

İngiltere’de 8 ay süreyle mesleki inceleme-araştırma çalışmalarına katıldı ve dil eğitimi aldı. 83. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamladıktan sonra, 1997-2007 yılları arasında sırasıyla Antalya-İbradı ile Kars-Selim Kaymakamlığı, Adıyaman Vali Yardımcılığı ve Denizli-Çal Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2010 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.