WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Afyonkarahisar'da ″Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Günü″ etkinliği yapıldı

Afyonkarahisar'da geleneksel olarak düzenlenen "Sultan Divani’yi Anma ve Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Günü" etkinlikleri gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar'da ″Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Günü″ etkinliği yapıldı
Paylaş:

Belediyenin gerçekleştirdiği etkinlik, Zafer Meydanı’nda düzenlenen aşure ikramıyla sona erdi. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatlarıyla hazırlanan etkinliğe, Afyonkarahisar Vali Vekili Ali Arıkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av.Hakan Şeref Olgun, Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Meclis Üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayı geleneği olarak gerçekleştirilen etkinlikte, "40 hafıza, 40 hatim okutularak, 40 kazanda pişirilen aşure" Cuma Namazının ardından Zafer Meydanı başta olmak üzere şehrin pek çok noktasında dağıtıldı. Zafer Meydanı’nda düzenlenen aşure dağıtım töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle başladı.

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kasapoğlu, rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan Belediye Başkanı Burcu Köksal’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Afyonkarahisar'ın tarihi açıdan ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcımız Cem Kasapoğlu, “Afyonkarahisar, tarihi ile yetiştirdiği ilim ve devlet adamlarıyla eşine ender rastlanacak bir şehir. Bu mahallelerde doğan, büyüyen, yöneten ilim ve devlet adamları, şehrimize olduğu kadar tarihimize ve kültürümüze de hizmet etmişlerdir. Bugün, Afyonkarahisar’ın 500 yıl öncesine dayanan köklü geleneklerinden biri olan 40 Hatimli Şifalı Aşure dağıtım etkinliğinde sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyorum. Hz. Mevlana'nın 7. kuşak torunlarından Sultan Divani’nin başlattığı 40 Hatimli Şifalı Aşure Geleneği’ni sürdürürken Sultan Divani’yi ve Hazreti Mevlana’yı rahmetle anıyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.