WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Manisa Büyükşehir’den arıcılara ana arı desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde faaliyet gösteren Hıroğlu Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi’nde yetiştirilen kraliçe arıları, üreticilere ücretsiz olarak dağıtıyor.

Manisa Büyükşehir’den arıcılara ana arı desteği
Paylaş:

yüzde 100 hibe desteğiyle 38 arıcıya, toplam 359 adet Batı Ege ırkı ana arı teslim edildi. Teslim törenine Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta da katıldı. Üreticilere, bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulunarak, yetiştirilen ana arıların, bal verimini ve koloni direncini artırmada önemli bir rol oynadığını vurgulayan Usta, Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimin her alanında üreticinin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Teslimatın ardından arıcılara, ana arıların kovanlara nasıl adapte edileceği konusunda teknik bilgilendirme de yapıldı. Hıroğlu Ana Arı Üretim Merkezi’nde görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Üzeyir Karaca tarafından verilen eğitimde, arıların doğru şekilde kovanlara yerleştirilmesi ve yeni kraliçenin koloni tarafından kabul edilmesini sağlamak için izlenmesi gereken adımlar detaylarıyla anlatıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.