WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Gedik Yatırım: ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor

İstanbul, 17 Temmuz (Hibya) - Gedik Yatırım'ın değerlendirmelerine göre Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hakim.

Gedik Yatırım: ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor
Paylaş:

Gedik Yatırım, Avrupa vadelileri ve CFD endekslerinin hafif alıcılı açılışlara işaret ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"BIST – 30 Yakın Vade

Ağustos vadeli endeks sözleşmesi 11.614,00 – 12.000,00 seviyeleri arasında hareket ederek günü %1,35 oranında bir düşüşle 11.788,00 uzlaşma fiyatından tamamladı. İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları dolayısıyla gündeme gelen jeopolitik endişelerle sözleşmede dün satıcılı bir fiyatlama takip edildi. Sözleşmede akşam seans kapanışı ise 11.831,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları dün günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri hafif alıcılı açılışlara işaret ediyor. Ağustos vadeli endeks sözleşmesinin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.  

Psikolojik öneme sahip 12.000 puan altında fiyatlamaların takip edildiği sözleşmede, tepki alımlarında 11.900 – 11.950 aralığı kısa vadeli ilk güçlü direnç bölgesi olup, devamında 12.000 seviyesi direnç olarak önem kazanacaktır. 12.000 üzerinde kalıcılık sağlanabilirse toparlanma eğiliminin devam edebileceği sözleşmede, 12.055 – 12.100 ve 12.170 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Sözleşmede satış baskısının etkisini sürdürmesi durumunda ise 11.800 – 11.740 aralığı kısa vadeli destek bölgesi olup, bu bölge altına sarkmalarda 11.700 – 11.615 ve 200 günlük üssel ortalama (11.530) destek olarak izlenecektir. Sözleşmede yükselişlerin yeniden güç kazanabilmesi için 12.000 – 12.100 bölgesi üzerinde kapanışlara ihtiyaç bulunmaktadır. 

Dolar/TL Yakın Vade

Temmuz vadeli dolar/TL sözleşmesi dün 40,7800 ile 40,8480 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,07’lik düşüşle 40,7970 uzlaşma fiyatından tamamladı. Yurt içinde merkezi yönetim bütçe dengesi haziran ayında 330,2 milyar TL açık verdi. Böylece yılın ilk yarısındaki kümülatif açık 980,5 milyar TL olarak gerçekleşti. ABD tarafında üretici enflasyonu haziran ayında değişim göstermezken, yıllık artış yüzde 2,3 ile beklentilerin altında kaldı. ABD’de sanayi üretim endeksi ise haziran ayında yüzde 0,3 oranında artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Verilerin fiyatlamalara etkisi olmazken, kurda düşük volatilitede hafif yükseliş eğilimi devam etti. Bugün yurt içinde veri akışı sakin seyrederken, ABD’de ise perakende satışlar verisi izlenecek. Dolar/TL, bu sabah saat 08:10 itibariyle 40,20 civarında seyrediyor. Dün Fed Başkanı J. Powell’ın görevden alınabileceğine yönelik haber akışları ile kısa vadeli volatilite yaşayan dolar endeksi ise bu sabah 98,47 civarında sakin hareket ediyor."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et A1 Capital'den şirket haberleri

Akışın sonuna geldiniz.