WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Tatar: Rum tarafı işbirliği önerilerimize olumlu yanıt vermiyor

KKTC, 20 Temmuz (Hibya) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu.

Tatar: Rum tarafı işbirliği önerilerimize olumlu yanıt vermiyor
Paylaş:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yılı nedeniyle düzenlenen törende açıklama yaptı.

Tatar, şunları söyledi:

"Rum tarafı sözde Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında uluslararası tanınmanın konfor alanında yıllarca hepimizi oyalamış bu arada Kıbrıs Türk halkının üzerindeki izolasyon ve ambargolar aynen devam ettirilmiştir. Halkımızın her bir ferdi bu haksız ve hukuksuz ambargolardan çok zarar görmüştür.

Rum tarafı bu oyunları ısrarla devam ettirmektedir. Yeni bir müzakere sürecinin halkımızın egeme eşitliği ve eşit uluslararası statü teyidiyle başlanabileceğini ilk kez bundan dört yıl önce dünya kamuoyuna duyurmuştum. Bugün her iki halk da sıkıntılar yaşıyorsa bunun tek sebebi Rum yönetimidir. Rum tarafı uyuşturucuyla mücadele konusunda bile bizim polisimizle muhatabı kabul etmemekte ve böylesine bir konuda bile işbirliğini reddetmektedir.

Adamız için her iki tarafa da yarar sağlayacak olan su ve enerji konularındaki işbirliğini ısrarla talep etmekteyiz. Ancak bu işbirliği önerilerimize Rum tarafının şu ana kadar olumlu cevap vermediğini de sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum.

Bu süreci itibarsızlaştırmaya çalışanlar ne adadaki gerçekleri okuyabilmekte ne de uluslararası diplomasinin değişikliklerini kavrayabilmektedirler. Doğru bildiğimiz yolda anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile yürümeye devam edeceğiz.

İnanıyoruz ki anavatanımız Terörsüz Türkiye süreciyle birlikte inşallah Türkiye Yüzyılı’nda yalnızca bölgemizin değil dünyanın da en önemli güçlerinden biri olarak tarih sahnesinde yeni bir rol üstlenecektir."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.