WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
TEKNOLOJİ

Nvidia CEO'su Huang: Bugün de olsa üniversitede fizik bilimlerine odaklanırdım

İstanbul, 22 Temmuz (Hibya) - ABD California merkezli teknoloji şirketi Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang, bugün öğrenci olsaydı, yine de fizik bilimlerine odaklanacağını söyledi.

Nvidia CEO'su Huang: Bugün de olsa üniversitede fizik bilimlerine odaklanırdım
Paylaş:

Huang, Pekin gezisinde bir gazetecinin, “Eğer 2025 yılında bugün mezun olmuş, aynı hırsa sahip 22 yaşındaki Jensen olsaydınız, neye odaklanırdınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“20 yaşındaki genç Jensen, yani şu anda mezun olmuş olan Jensen, muhtemelen yazılım bilimlerinden çok fizik bilimlerini seçerdi.”

Oregon State Üniversitesi'nden 1984 yılında elektrik mühendisi olarak mezun olan Huang, 1992 yılında Stanford Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği yüksek lisans derecesini aldı.

Huang, Nisan 1993'te mühendis arkadaşları Chris Malachowsky ve Curtis Priem ile birlikte Nvidia'yı kurdu. Huang'ın CEO'su olarak liderliğinde, çip üreticisi şu anda dünyanın en değerli şirketi haline geldi. Nvidia, ayrıca geçen hafta 4 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan dünyanın ilk şirketi oldu.

Huang, Washington'da Nisan ayında düzenlenen The Hill & Valley Forum'da yaptığı açıklamada, son on beş yılda dünyanın yapay zeka konusunda birçok aşamadan geçtiğini belirtti ve ekledi:

“Şu anda ‘Akıl Yürütme Yapay Zeka’ olarak adlandırılan bir çağda yaşıyoruz... Artık anlayabilen, üretebilen, sorunları çözebilen ve daha önce hiç görmediğimiz koşulları tanıyabilen yapay zeka var. Yapay zeka, şu anki haliyle, akıl yürütme kullanarak sorunları çözebilir. Akıl Yürütme AI, bir tür dijital robot üretmenize olanak tanır. Biz bunlara ajans AI diyoruz.”

Fiziksel yapay zekanın "robot adı verilen fiziksel bir nesneye" yerleştirildiğinde, ortaya "robotik" çıktığına da dikkat çeken Huang, şöyle devam etti:

“Bu, şu anda bizim için gerçekten çok önemli, çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerinde fabrikalar ve tesisler inşa ediyoruz. Umarım önümüzdeki 10 yıl içinde, bu yeni nesil fabrikaları ve tesisleri inşa ederken, bunlar yüksek oranda robotik olacak ve tüm dünyada yaşadığımız ciddi işgücü sıkıntısıyla başa çıkmamıza yardımcı olacak.”
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

TEKNOLOJİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.