Gazetemiz haber merkezini arayan birçok çiftçi konuyla ilgili Yaptıkları açıklamada “Bizlerde hepimiz Urfa’da çiftçilik yapıyoruz. Urfa’da sadece üç ilçenin ikinci ürün mercimek için pilot bölge seçilmesi doğru değildir. Şanlıurfa Tarım İl müdürlüğü Sayın Bakana ve Sayın Valimiz Salih Ayhan’a yanlış bilgi vermişlerdir. Urfa çiftçisi olarak bu imkandan hepimiz yaralanmak istiyoruz

Bizlerde ( Viranşehir’i, Suruç, Bozova, Karaköprü, Haliliye, Siverek) olarak (Fırat- 87) tohumunda yaralanmak ve desteklemesinde faydalanmak isteriz.

Sadece Harran, Akçakale ve Eyübiye’nin seçilmesi bize göre ayrımcılık olmuştur. Tarım İl müdürlüğü neden böyle bir ayrımcılığa gitmiştir. Bunu anlamış değiliz.

Burada Sayın Valimize sesleniyoruz. İkinci ürünü bizlerde bölge çiftçisi olarak hepimiz ekim yapmak istiyoruz. Ortada ciddi bir yanlışlık var. Bunun ivedi olarak düzeltilmesini istiyoruz.

Bölge çiftçisi olarak bizlerde kendi Tarım ilçe Müdürlüklerimizden konuyla ilgili olumlu haber bekliyoruz” diye görüşlerini dile getirdiler.

Çiftçiler, Ayrıca Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’nın Kırmızı Mercimek Ekimini bütün Urfa çiftçisine yayacaklarından umutlu olduklarını ifade ettiler.

kaynak:http://www.yeniurfagazetesi.com/