Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Eyyubiye ilçe JASAT ekiplerinin, kendilerini polis, savcı veya hakim olarak tanıtarak telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanması için operasyon düzenledi.Operasyonda  4 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu:

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;

"14.08.2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde ikamet eden O.K. isimli vatandaş kendisini Hakim ve Savcı olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından telefonla arandığını ve terör örgütlerine finansman sağladığı gerekçesiyle kendisinden para talep ettiklerini, şüphelilerin telefonla kendisini ikna ederek Kahramanmaraş İlinden, Şanlıurfa iline gelerek burada tanımadığı iki erkek ve bir bayan şahsa; 58.400 TL Nakit Para, 52 Adet Cumhuriyet Altını, 29 Adet Gram Altın, 3 Adet Çeyrek Altın olmak üzere toplamda 750.000 TL nakit ve ziynet eşyasını teslim etmiş, şüpheli şahıslara bir daha ulaşamaması üzerine dolandırıldığını anlamış ve Jandarma birimlerine şikayette bulunmuştur.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT dedektifleri faillerin tespiti ve yakalanması için başlattığı çalışmada şüphelileri kısa sürede tespit ederek araçları takibe alınmıştır. Şüphelilerin durdurulan aracında yapılan aramalarda dolandırdıkları vatandaştan aldıkları;

- (58.400 TL) Nakit Para

- (52) Adet Cumhuriyet Altını

- (29) Adet Gram Altın

- (3) Adet Çeyrek Altın haricinde ruhsatsız tabanca ile farklı miktarlarda esrar ve metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir.

Yakalanan şüpheliler K.Ç., S.A. ve R.Ç. gözaltına alınmışlardır. Araçta yapılan aramalarda ele geçen para ve ziynet eşyaları mağdura teslim edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşlarımızın kendilerini Hakim, Savcı veya Kamu Görevlisi olarak tanıtarak para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını ve bu tarz olayları derhal kolluk kuvvetlerine haber vermeleri konusunda uyarmaktadır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur." Denildi