WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Ghebreyesus: 14 binden fazla hasta hala acil bakıma ihtiyaç duyuyor

Cenevre, 30 Temmuz (Hibya)- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’ye ilişkin yaptığı açıklamada 14 binden fazla hastanın, acil bakıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ghebreyesus: 14 binden fazla hasta hala acil bakıma ihtiyaç duyuyor
Paylaş:

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, örgütün, insani yardım operasyonlarındaki zorluklara ve erişim kısıtlamalarına rağmen bugün Gazze'den 47 hasta ve 129 refakatçinin tıbbi tahliyesini desteklediğini belirtti.

İspanya’ya 13 çocuk ve bir yetişkin hasta, Türkiye’ye 2 yetişkin hasta, Fransa’ya 4 çocuk ve bir yetişkin hasta, 6 çocuk ve 2 yetişkin hasta, Ürdün’e 18 çocuk hastanın tahliye edildiğini belirten Ghebreyesus, şunları dile getirdi:

“Gazze'den gelen kritik hastalara verdikleri destek ve özel bakım için tüm hükümetlere ve sağlık çalışanlarına minnettarız. 14 binden fazla hasta hala acil bakıma ihtiyaç duyuyor. Daha fazla ülkeyi tıbbi tahliyeler için hasta kabul etmeye çağırıyoruz. Ateşkes!”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.