İSTANBUL (AA) - İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), lisansüstü öğrencileri için yeni bir burs programı başlattı.

İGÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite, global düzeydeki standartları, AR-GE alanında yaptığı yatırımlar ve sağladığı birçok avantaja her geçen gün yenisini ekliyor.

Yeni başlatılan burs programı kapsamında "Lisansüstü Eğitim Enstitüsü" bünyesindeki bir lisansüstü programa başarı bursuyla kayıt olmaya hak kazanan öğrencilere, kayıt sırasında ve program boyunca herhangi bir ücret ödemeksizin yüzde 100 burslu olarak okuma imkanı verilecek.

"Yüksek Lisans Başarı Bursu" başvuru hakkı kazanmak için; lisans ortalamasının 4 üzerinden en az 3,2 puan olması, ALES'ten en az 75 puan alınması, yabancı dil puanının 70'ten az olmaması ve enstitü yönetiminin belirleyeceği komisyon tarafından yapılacak mülakattan (yazılı sınav) 100 üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

İGÜ'nün Doktora Başarı Bursu'na başvuru hakkı kazanmak için yüksek lisans mezuniyet ortalamasının 4 üzerinden 3,5 olması, ALES'ten 80 puan alınması, yabancı dil puanının 75 puandan az olmaması ve enstitü yönetiminin belirleyeceği komisyon tarafından yapılacak mülakattan (yazılı sınav) en az 70 puan alınması isteniyor.