Sivas'tan İstanbul'a seyreden A.T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Yozgat’ın Sorgun İlçesi Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüş ve ilk belirlemelere göre 11 kişi yaşamını yitirmiş 20 kişi de yaralanmıştı. Yozgat Şehir Hastanesi ve Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan bir yolcunun da yaşamını yitirmesiyle kazada ölü sayısı 12’ye yükseldi.

 

 

Otobüs kazasında ölen 12 kişinin kimlikleri belli oldu

 

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 kişinin kimlikleri belli oldu.

Sivas'tan İstanbul istikametine gitmekte olan 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti. Kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada; İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybetti.

20 metre derinliğindeki şarampole düşen otobüste bulunan 19 kişi de yaralanmıştı.

 

Feci kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Mükremin köyü yakınlarında gece saatlerinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Feci kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Sivas’tan İstanbul'a giden Adem T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlandı. Kazada, şoför Adem T. ile birlikte 11 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır, 20 kişi de yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçtan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Sorgun ve Yozgat kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan biri daha doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Kazanın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı.