WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Baqaei: Basın kartı soykırımcı savaş suçlularına karşı koruma sağlamaz

Tahran, 11 Ağustos (Hibya)-İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Esmaeil Baqaei, Al Jazeera ekibinin Gazze’deki çadırına yönelik İsrail hava saldırısına tepki gösterdi.

Baqaei: Basın kartı soykırımcı savaş suçlularına karşı koruma sağlamaz
Paylaş:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü  Baqaei, Gazze’de Al Jazeera’nın tamamının hedef alındığı hava saldırısını “soykırımcı savaş suçları” olarak nitelendirdi.

Basın kartının, soykırımcı savaş suçlularına karşı bir kalkan olmadığını vurgulayan Baqaei, “Beş gazeteci - Al Jazeera’nın tüm ekibi - İsrail rejiminin Gazze Şehri'ndeki çadırlarına kasıtlı düzenlediği saldırıyla soğukkanlılıkla katledildi” diyerek, bölgedeki sivillerin ise aç bırakıldığını ve ‘gıda tuzaklarıyla’ hedef alındığını belirtti.

Güçlü kınama asgari bir insanlık görevi olduğunun altını çizen Sözcü, "Ancak dünya, bu soykırımı derhal durdurmalı ve suçluları hesap vermeye zorlamalıdır. Kayıtsızlık ve hareketsizlik ise İsrail’in suçlarına ortak olmaktır” sözlerini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.