WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başkan Genç’e fındıkta verim ve kaliteye katkı ödülü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Dünya Fındık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fındığa Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katıldı.

Başkan Genç’e fındıkta verim ve kaliteye katkı ödülü
Paylaş:

Kızlar Manastırı’nda gerçekleştirilen programda; 2024 yılında fındık ihracatında rekor kırarak ülkeye önemli ölçüde döviz kazandıran ihracatçılar, fındık üzerine bilimsel çalışma yapan akademisyenler, fındık mamulü üreten girişimciler, örnek bahçe sahipleri ile yerel yönetimler ödüllendirildi.

Trabzon’da dekardan alınan verimin düşük olmasına rağmen, bahçe yenileme, yeniden dikim ve üretici eğitimleri gibi çalışmalara öncülük eden ve bu alanda örnek projeler geliştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Verim ve Kaliteye Katkı” ödülüne layık görüldü.

Başkan Genç, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Fındık, sadece bölgemizin geçim kaynağı değil, aynı zamanda ülke ekonomisine ihracat yoluyla önemli katkı sağlayan stratejik bir ürünümüzdür. Ancak 2013’te büyük heyecanla başlayan farkındalık çalışmalarının bugün yeterince tabana yayılmadığını ve üretim miktarlarımızın istenilen seviyede olmadığını üzülerek görüyoruz. Üretimin artması, küresel rekabette gücümüzü artıracaktır."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.