WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Kırşehir’de ″Yaşlılık Çalıştayı″ düzenlendi

Kırşehir’de yaşayan yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını, sorunlarını ve beklentilerini tespit etmek amacıyla valilik himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Yaşlılık Çalıştayı" düzenlendi.

Kırşehir’de ″Yaşlılık Çalıştayı″ düzenlendi
Paylaş:

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Yaşlılık Çalıştayı’nın açılış programında konuşan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, “Ülkemizde 65 yaş ve üzeri nüfusun oranı her geçen yıl artmaktadır. Bu durum, yaşlı bireylerimizin ihtiyaçlarının karşılanması, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve toplumsal hayata aktif olarak katılmalarının sağlanması açısından bizlere yeni sorumluluklar yüklemektedir.” dedi.

Vali Demiryürek, “Yaşlılarımıza daha güzel bir hayat sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, katkı sunan değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da konuşmasında, “Bilindiği üzere ülkemizde yaşlı nüfus oranının yüzde 10,6’ya yani 'çok yaşlı toplum' sınıfına girmesiyle yaşlılara sunulan hizmetlerin ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesi gereksinimi ortaya çıkmıştır.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca da bu gereksinimin karşılanmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir. 2025 yılının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Aile Yılı' ilan edilmesiyle de yaşlılık politikaları daha bütüncül bir yaklaşımla ele alınmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et TAFE, Manisa'da ilk Deneyim Merkezini açtı

Akışın sonuna geldiniz.