Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınlarında saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor. Yangının başladığı bölgeye yakın olan Kayadere köyü ise tedbir için boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatıldı. Köylüler hayvanlarını kurtarmak için boş arazilere götürerek, kurtarmaya çalışıyor.

'Yangın çevre köylere sıçramaya başladı'
Çanakkale'de orman yangınında alevler evlere sıçradı. Yangının ilk çıktığı noktaya yakın yerde bulunan Ulupınar Köyü'ne yayılan alevler evlere büyük hasar verdi. Balıkesir'den yangın ile mücadeleye giden itfaiye ekipleri, köyün daha fazla zarar görmemesi için alevlere karşı koyuyor.

'Yangına müdahale aralıksız sürüyor'
Yarasa helikopter olarak adlandırılan gece görüşlü 4 helikopter sabahın ilk saatlerine kadar görev yaptı.Özel donanımlı helikopter, pilotların kasklarındaki geçe görüş sistemleri ile yangın bölgesinde 24 saat görev yapabiliyor. Söndürme çalışmalarına sabahın ilk ışıkları ile birlikte diğer hava araçlarının da katılması bekleniyor.