WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Esen: Savaşların en büyük mağdurları çocuklardır

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, çocukları için barış talebinin partiler üstü olduğunu belirterek, “İnsaniyetin gereğidir. Savaşların en büyük mağdurları çocuklardır.” dedi.

Esen: Savaşların en büyük mağdurları çocuklardır
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Esen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Gazzeli çocuklar için yazdığı mektuba teşekkür etti.

TBMM’de çocuklar için partiler üstü bir inisiyatifin kurulmasına öncülük ederek Çocuk Hareketi’ni oluşturan Vekil Esen çocuklar için atılan her adımı desteklediğini ifade etti.

Emin Erdoğan’ın, Ukrayna’daki savaşın yıkıcı etkisi altındaki ailelere ve mağdur çocuklara duyarlılık gösteren ABD Başkanı’nın eşi Melania Trump’a gönderdiği; Gazze’de yaşanan soykırıma da işaret eden mektupta yer alan “Hayatta kalmayı başarmış 1 milyonu aşkın Gazzeli çocuk için hala bir şansımız var. Vakti çoktan geldi” sözlerine değinen Esen, tüm dünyadaki kadın liderlerin ve etkili kadın öncülerin bu çağrıya karşılık vermesini dilediğini belirtti.

Esen, Çocuk Hareketi olarak da aynı gerçeği savunduklarını belirterek, “Bu krizin son bulması için güçlü bir dayanışmaya, ortak bir vicdana ihtiyacımız var. Çocuklar için barış talebi partiler üstüdür; insaniyetin gereğidir. Savaşların en büyük mağdurları çocuklardır ve bizler, onlar için mücadele etmek zorundayız” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.