WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Ahlatcı Yatırım: CDS 265,56 bandında seyrediyor

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) - Ahlatcı Yatırım, bu sabah kredi risk priminin (CDS) 265,56 bandında seyrettiğini açıkladı.

Ahlatcı Yatırım: CDS 265,56 bandında seyrediyor
Paylaş:

Ahlatcı Yatırım’ın raporunda bu sabah CDS’nin, 265,56 bandında seyrettiği aktarıldı. Raporda şunlar kaydedildi:

“Borsa İstanbul’da yatay açılış beklentimizle beraber 11600 puanı direnç, 11430 seviyesini ise destek olarak takip ediyoruz.

Haftalık model portföy : ALARK, ARCLK, ISDMR(*), ULKER, YKBNK

Küresel piyasalarda ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları varlık fiyatlarını etkilemeyi sürdürürken, bugün Nvidia’nın şirket finansal sonuçlarının açıklanması öncesinde Asya’da teknoloji şirketlerinin yükseliş eğiliminde hareket ettiği görülüyor.

Trump’ın Fed üyesi Lisa Cook’u görevden almasına karşın, Cook’un hukuki yollara başvuracağı ve kararı tanımayacağını açıklaması yatırımcı odağını Fed üzerinde tutarken, yarın ve Cuma günü ülkede açıklanacak büyüme ve enflasyon verilerinin piyasalarda oynaklığı artırması bekleniyor.

Öte yandan, Trump’ın tarife konusundaki açıklamaları da piyasalar tarafından yakından takip edilirken, bugün itibarıyla Trump’ın Hindistan’a yönelik tarifeleri yüzde 50 seviyesine çıkarma kararı bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yurt içinde ise Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, VİOP’ta ağustos vadenin sonuna gelinmesi nedeniyle gerçekleştirilen pozisyon taşıma ve kapatma işlemleri oynaklığın artmasına neden oluyor.

TCMB Sektörel enflasyon beklentilerini yayınladı. Buna göre, ankete her üç grubun da 12 ay sonrası için enflasyon beklentileri gerilese de, aylık trende bakıldığında enflasyonun yavaşlayacağına yönelik tahminlerin piyasa katılımcıları ve hanehalkı için yavaşladığı görülüyor. Enflasyon beklentilerindeki bu yapışkanlık TCMB'nin gelecek dönemde politika alanını daraltabilir, sıkı para politikasının yan etkileri, enflasyon mücadelesinin uzaması durumunda daha net görülebilir.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.