Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolaysıyla Bir Mesaj Yayınladı.

Başkan Yavuz mesajında engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir.
Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır.
İnsanlar, engeller yüzünden başarılı olamadıklarını düşünürler; oysaki yürünen bir yolda eğer engel yoksa yolun sonunda gerçek bir başarı da yoktur. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde,  engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini “bizzat” kendilerini kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.
Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım.
Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız,   yasalarımızın da zorunlu kıldığı gibi kurumlarını “Ulaşılabilir kılmak zorundadır” Yani engellilerimiz hiçbir engele takılmadan, sokaklarda yürüyebilmeli, sosyal yaşamda yerini alabilmeli ve kamu kuruluşlarına rahatlıkla girip çıkabilmelidir. En kısa sürede tüm ilgili yetkililerin gereken tedbirlerini alacağına inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor, Dünyaca kutlanan “ENGELLİLER GÜNÜNÜ” kutluyorum