WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Marbaş Menkul: Türkiye, 2.çeyrekte yüzde 4,8 ile baz etkisi çerçevesinde güçlü büyüdü

İstanbul, 1 Eylül (Hibya) - Marbaş Menkul Değerler, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYİH) 14,58 trilyon TL olarak gerçekleşerek yıllık yüzde 43,7 artıtığını bildirdi.

Marbaş Menkul: Türkiye, 2.çeyrekte yüzde 4,8 ile baz etkisi çerçevesinde güçlü büyüdü
Paylaş:

Marbaş Menkul Değerler'in raporunda, büyüme faaliyetleri bakımından tarım, orman, balıkçılık ve kamu yönetimi gruplarının daralırken; finans ve sigorta, gayrimenkul, diğer hizmet ve net vergi grubu yüzde 4,8’in altında kaldığı aktarıldı. İnşaat, bilgi ve iletişim, diğer hizmet ve meslek ve idari grubu ortalamanın üzerinde sonuç verdiği vurgulanırken şu bilgilere yer verildi:

"İnşaat grubunun canlı kalışı Türkiye ekonomisi için önem arz ettiğini hatırlatmak gerekiyor.

Cari fiyatlarla inceleme yapıldığında GSYİH 14,58 trilyon TL olarak gerçekleşerek yıllık yüzde 43,7 artış gösterdi. Dolar bazlı ise 377,62 milyar dolar olarak sonuçlandı. Cari fiyatlarla yıllık bazda dengeli sonuçlar takip edildi.

Sabit sermaye oluşumu yüzde 8,8, hanehalkı tüketim harcamaları yüzde 5,1, mal ve hizmet ithalatı yüzde 8,8, ihracatı ise yüzde 1,7 artış gösterdi. Tasarruf odağıyla devletin nihai harcamaları yüzde 5,2 düştü. Dış ticaret açığının görece güçlendiği görülse de ödemeler dengesi tarafında destekleme sürüyor.

İşgücü ödemeleri yıllık yüzde 42 oranında artış gösterirken net işletme artığı/karma gelir artışı yüzde 46,3 olarak gerçekleşti. Katma değer içerisinde işgücü ödemelerinin payı 40 baz puan azalışla yüzde 38,4 oldu. Net işletme artığı/karma gelirin payı ise 70 baz puan artışla yüzde 40,2 olarak sonuçlandı.

Sonuç olarak, beklentilerin üzerinde olan veriyi olumlu değerlendirmekle birlikte veriyi XKAGT, XUMAL, XGMYO için olumsuz karşılarken XINSA, XUSIN, XILTM için olumlu değerlendiriyoruz. Yılsonu yüzde 3 büyüme beklentimizi sürdürmeye devam ediyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.