WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Yermak: Bring Kids Back kapsamında bir çocuk daha topraklarımıza geri getirildi

Kiev, 3 Eylül (Hibya) - Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Bring Kids Back girişimi kapsamında, geçici olarak işgal edilen topraklardan 17 yaşında bir gencin kurtarıldığını açıkladı.

Yermak: Bring Kids Back kapsamında bir çocuk daha topraklarımıza geri getirildi
Paylaş:

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Yermak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından kurulan, Rusya tarafından kaçırılan her Ukraynalı çocuğu eve getirme girişimi Bring Kids Back kapsamında, geçici olarak işgal edilen topraklardan 17 yaşında bir genç daha kurtarıldığını duyurdu.

Çocuğun, hayatının büyük bir kısmını işgal altında, Rus askeri güçleri tarafından sürekli gözetim altında geçirdiğini belirten Yermak "Babası ve erkek kardeşi, Ukrayna hükümetinin kontrolündeki bölgede yaşadığı için özellikle baskı altındaydı; onlardan bahsetmek bile yasaktı." dedi.

Yermak, çocuğun kaçmaya karar vererek, Bring Kids Back girişiminin ortaklarına ulaştığı ve kendisine güvenli ve bir rotanın oluşturulduğunu ifade ederek "Bugün Ukrayna hükümetinin kontrolündeki topraklarda bulunuyor ve gerekli bakım ve desteği alıyor. Ukraynalı bir çocuğun daha geri dönmesine yardımcı olan Ukrayna Çocuk Hakları Ağı'na teşekkür ederiz." açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.