Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz; Sağlık konusunda çok duyarlı bir millet olmanın gururunu taşıyoruz. Canbaz Ailesine Duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum ve kutluyorum.

 

Hizmete giren Aile sağlığı merkezi A sınıfı 5 birimlik yaklaşık 20 bin nüfus kapasite ile hizmet verecektir. Birçok hastanenin de yükünü alarak ilk elden sağlık hizmeti verilmiş olacaktır. Bu açıdan birinci basamak sağlık hizmetlerinden olan aile sağlık merkezleri çok önemlidir.

 

Yapılan bu tür sağlık tesisleri, sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla sunulan hizmetlerinin niteliği ve hasta memnuniyetinin arttırılması açısından büyük katkı sağlamaktadır. Bu tür davranışların örnek olmasını ve bu konudaki duyarlılığın artarak devam etmesini temenni ediyorum.

 

İlimizde Birinci basamak sağlık hizmetleri, 186 Aile Sağlığı Merkezi ve 698 Aile Hekimliği Birimi ile sunulmaktadır.

 

Solmaz; Birinci basamak sağlık hizmetlerinde Yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, yenidoğan, kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve benzeri taramalar) yapar. Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir. Sağlıklı bireyler ve sağlıklı toplumun temini için tüm halkımızı sağlık hizmetlerine ihtiyaç duydukları anda hizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunulan aile sağlığı merkezlerimize davet ediyorum.’ dedi.