Murat Uygur, yapmış olduğu yazılı açıklamasında, “Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında her türlü imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101. yıl dönümde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor olmanın gurur, coşku ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi. 

Murat Uygur, 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da kazanılan bu büyük zafer öncesinde 'Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz'dir İleri' emrini vererek tüm savaşın seyrini değiştiren başkomutan Mustafa Kemal, işgalci güçleri yenilgiye uğratarak Türk Milletinin bağımsızlığının ve özgürlüğünün yolunu aydınlatmıştır. Ulu Önder Atatürk'ün açtığı bu yolda, O'nun ilke ve inkılaplarından ayrılmadan gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu yaşadığı, daha aydınlık, daha özgür, daha demokratik bir Türkiye'yi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ulu Önder’in ülkeyi emanet ettiği gençlerimizle hep beraber yeniden inşa edeceğiz dedi.

Murat Uygur, açıklamasının devamında, bu duygularla bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizler için vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz dedi.