WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan Filistin mesajı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Filistin Devleti’nin Türkiye Büyükelçisi Faed Mustafa’nın Genel Merkez ziyareti sonrası açıklama yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan Filistin mesajı
Paylaş:

Babacan, yeni görevine başlamak üzere Ankara’dan ayrılacak olan Büyükelçi ile Gazze ve Batı Şeria’daki insani durum, İsrail’in savaş suçları, ateşkes girişimleri ve barış için atılması gereken adımların ele alındığını belirtti.

Filistin davasını özgürlük ve adalet talebi olarak nitelendiren Babacan, İsrail hükümetinin sivillere yönelik saldırılarını soykırım politikası ve uluslararası hukuka aykırı olarak değerlendirdi. Ali Babacan, “Buna sessiz kalanlar da bu suça ortaktır” ifadelerini kullandı.

Babacan, Gazze’deki katliamın durdurulması, insani yardımların engelsiz ulaştırılması ve İsrail’in işlediği insanlık suçlarına karşı uluslararası toplumun sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Filistin halkını savunmak ve suçların hesabının sorulması için mücadeleyi her platformda sürdüreceklerini kaydeden Babacan, Büyükelçi Faed Mustafa’ya Türkiye–Filistin ilişkilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.