Şanlıurfa'da vatandaşların hayatlarını rahatlatabilecek birçok hizmet imkanı bulunuyor. Ancak ne hikmettir yetkililer 80 yıldır harekete geçmiyor.

Şanlıurfa'da ormanlık alan yok denecek kadar az. Araziler boş, ağaçlandırma çalışmaları yetersiz veya sonuç vermiyor.

Mesire alanları sayısı bir elin parmağını geçmeyecek oranda. Milyonlarca nüfusu bulunan Şanlıurfa suya, yeşile ve serinliğe hasret. İnsanlar dönüp dolaşıp Balıklıgöl platosuna gidiyor.


Yetkililerin duyarsız oldukları konulardan biri de sulak alan oluşturma meselesi. 30 yılı aşkın süredir Fırat nehri suları yanıbaşımızdan  akıp geçiyor. Ancak yetkililer bu suyu Urfalıların serinlemesi için bir türlü kullanamadı. Proje geliştirmedi. Birkaç kez "Karakoyun Deresinden Temiz Su Akıtma Projesi " vaadedilese de sonuç alınamadı. Faaliyete geçilmedi.

Oysa Fırat nehri suları şehir içerisinden geçirilerek Şanlıurfalılara çok güzel serinleme imkanları sunulabilir. Belki bu sayede ülkenin işsizlik, sanayisizlik, fakirlik, mülteci deposu haline getirileren kent sakinleri biraz da olsa serinleyebilirler. Kentte 60 dereceyi bulan sıcaklıklar yaşamı derinden olumsuz etkiliyor. Yetkililer ise sadece izliyor.

Haber: İbrahim Uyğur