WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Sybiha: Yaptırımlar gecikmeden artırılmalıdır

Kiev, 10 Eylül (Hibya) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, yaptırımların gecikmeden artırılması gerektiğini belirterek, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, ancak ciddi bir transatlantik baskıyla karşılaştığında barış müzakereleri konusunda ciddileşeceğini söyledi.

Sybiha: Yaptırımlar gecikmeden artırılmalıdır
Paylaş:

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, Ukrayna'ya yönelik büyük saldırı sırasında Rus insansız hava araçlarının Polonya'ya uçmasının, Putin'in daha önceki suçlarından dolayı gerektiği gibi cezalandırılmadığı için cezasızlık duygusunun giderek arttığını gösterdiğini ifade etti.

Putin’in, savaşını tırmandırmaya, genişletmeye ve Batı'yı sınamaya devam ettiğini belirten Sybiha, karşılık olarak ne kadar güçsüz kalırsa, o kadar saldırganlaştığını dile getirdi.

Sybiha, şimdi verilecek zayıf bir yanıtın, Rusya'yı daha da kışkırtacağını ve Rus füzeleri ve insansız hava araçlarının, Avrupa'nın daha da içlerine doğru uçacağını söyledi.

Sybiha, “Yaptırımlar gecikmeden artırılmalıdır. Putin, ancak ciddi bir transatlantik baskıyla karşılaştığında barış müzakereleri konusunda ciddileşecektir. Rus savaş makinesi durdurulmalıdır ve bu ancak güçle durdurulabilir, zayıflıkla değil.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrii Yermak ise “Rusya'nın fırlattığı çok sayıda füze ve insansız hava aracı saldırıları da devam ediyor ve bu tehdit sadece halkımız için değil. Terör devleti, sürekli barış istediğini dile getirmesine rağmen savaşı sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.