WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Yerlikaya: Rastgele sıkılan her kurşun masum birinin hayatına mal olabilir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa'da bisiklet sürerken başına yorgun mermi isabet eden Sami Yusuf Kaya'nın ölümüne ilişkin 1 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, rastgele sıkılan her kurşunun, masum birinin hayatına mal olabileceğini ifade etti.

Yerlikaya: Rastgele sıkılan her kurşun masum birinin hayatına mal olabilir
Paylaş:

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 1 Haziran 2025 günü, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Barış Parkı’nda bisiklet sürerken Sami Yusuf Kaya isimli çocuğun, başına yorgun merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Olayın hemen ardından polisin o bölgeye yakın yerlerde düğün, araç konvoyu, tören ya da kutlama yapan kişiler olup olmadığını incelemeye başladığını belirten Bakan Yerlikaya, kamera görüntülerini, o günkü düğünlerin kimlere ait ve hangi adreslerde olduğunu tek tek tespit ettiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, polisin titiz çalışması sonucunda, çocuğun öldüğü bölgenin yakınlarında gerçekleştirilen bir törenin mercek altına alındığı ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu törende silah kullandığı değerlendirilen şüphelilere ait 11 adres ve 5 araçta arama yapıldı ve toplam 9 silah ele geçirildi.  Silahlar, balistik inceleme için Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Yapılan balistik incelemede, Sami Yusuf evladımızın hayatını kaybetmesine sebep olan silahın F.K. isimli şüpheliye ait olduğu tespit edildi. Ve şahıs derhal yakalandı.”

Rastgele sıkılan her kurşunun, masum birinin hayatına mal olabileceğine dikkati çeken Bakan Yerlikaya, “Çocuklarımızın oyunlarını, gençlerimizin hayallerini, annelerin gülüşlerini rast gele sıkılan kurşunlarla karartmayın. Mutluluk kurşunla değil, sevgiyle, dostlukla, paylaşmakla çoğalır. Hiçbir tören, hiçbir kutlama, bir çocuğumuzun canından daha değerli değildir.” dedi.

Yerlikaya, “Valimizi, İl Emniyet Müdürümüzü, Kriminal Daire Başkanlığı Diyarbakır Bölge Laboratuvarı personelimizi ve polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Ankara’da gıda ürünlerine denetim

Akışın sonuna geldiniz.