WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Babacan: Türkiye barış için öncü rol üstlenmeli

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekâtını “utanmazca meydan okuma” olarak nitelendirdi. Babacan, uluslararası topluma ateşkes çağrısı yaparak Türkiye’nin kalıcı barış için diplomatik zeminde öncü olması gerektiğini söyledi.

Babacan: Türkiye barış için öncü rol üstlenmeli
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatını eleştirdi.İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ortak zirvesinin hemen ardından gerçekleşen harekatı “utanmazca bir meydan okuma” olarak tanımlayan Babacan, uluslararası toplumun sessizliğinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Babacan, “Derhal ve koşulsuz ateşkes sağlanmalı, güvenli insani yardım koridorları sürekli açık tutulmalı, bağımsız uluslararası soruşturmalar gecikmeden başlatılmalı, Netenyahu hükûmetinin uluslararası hukuku hiçe sayan eylemlerine karşı bağlayıcı yaptırımlar uygulanmalıdır” dedi.

Babacan ,Gazze’deki insani krizin derinleştiğini belirterek, Türkiye’nin diplomatik girişimlerini en üst seviyeye çıkarması gerektiğini ifade etti ve “Türkiye kalıcı barış için uluslararası zeminde öncü bir rol üstlenmelidir” değerlendirmesini yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.