İSTANBUL (AA) - Yurt dışı açılımına Katar'la başlayan EasyCep, ülkeyi yenilenmiş telefonun avantajları ile tanıştıracak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, EasyCep, hızlı büyümesini sürdürerek bölgesel oyuncu olma hedefiyle yurt dışına açılıyor. İlk olarak Katar'da faaliyet göstermeye başlayan EasyCep, ülkenin üç perakende "devi" ile anlaştı.

Katarlıları 12 ay garantili yenilenmiş telefonların avantajlarıyla buluşturacak olan şirket, ilerleyen dönemde bölgedeki açılımını, operasyonuna yeni pazarları ekleyerek sürdürmeyi hedefliyor.

Katar'daki faaliyetine tüketicilerin eski telefonlarını alarak başlayan EasyCep, bölgenin lider perakende markalarıyla güçlerini birleştirerek ülkedeki yenilenmiş tüketici elektroniği sektörüne profesyonel bir boyut kazandıracak.

Ülkenin en büyük telekom operatörü Ooreddeoo'nun 21 mağazasında hizmet verecek olan EasyCep, 18 mağazasıyla ülkenin en geniş ağa sahip elektronik cihaz ve teknik servis tedarikçisi Starlink'le de iş birliği yapıyor. Bunun yanında, Katar dahil 10 ülkede faaliyet gösteren bölgenin en büyük hipermarket zincir markalarından Lulu Hipermarket de EasyCep'in Katar operasyonuna güç katacak.

- "Hedefimiz küresel oyuncu olmak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen EasyCep Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Akif Özdemir, yakın coğrafyadaki fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye yenilenmiş telefonun avantajlarını ve EasyCep'in şeffaf, güvenilir ve kapsamlı hizmetlerini sevdi. Tüketicilere sağladığımız avantajlı hizmetlerimizi, ülkemizde edindiğimiz tecrübeyle artık yakın coğrafyamızla başlayarak globale taşıyoruz. Küresel oyuncu olma hedefiyle yurt dışı operasyonlarımıza Katar'dan başladık. Yakın zamanda başka ülkeleri de EasyCep'in yenilenmiş cihaz uzmanlığı ile tanıştırmayı ve pazarımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz küresel oyuncu olmak."

Türkiye'yi yenilenmiş tüketici elektroniği tanıştıran EasyCep, Katar'da ilk etapta tüketicilerin telefon, tablet ve akıllı saatlerini satabildiği platformunu devreye aldı. Devam eden süreçte ise avantajlı ödeme fırsatları ve garanti hizmetiyle tüketicileri yenilenmiş ürünlerle buluşturacak.