İSTANBUL (AA) - Buse Eğitim Kurumları 25. yılında verdiği kaliteli ve özverili eğitim ile çeyrek asra imza atarken, büyümeye devam ediyor.

Buse Eğitim Kurumları'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara Yenimahalle Park Çiftlikte açılan yeni kampüsünde öğrencileri ile buluşmak için geri sayım yapan Buse Bilim Koleji, yeşillikler içerisinde olan bahçe sınıfları, fen ve teknoloji atölyeleri ve yatay mimarisi ile öğrencilerine huzurlu ve kaliteli bir ortamda eğitim vermeyi amaçlıyor.

Kurulduğu günden itibaren eğitimde kaliteye önem veren kurum, sahasını daha da genişleterek öğrencileri için imkanlar sunmaya devam ediyor.

Okul, sadece fiziksel imkanları ve nitelikli eğitim kadrosu ile değil, eğitimde uyguladığı uluslararası programlar ile de öğrencilerine üst seviyede çalışmalar yapma olanağı sunuyor.

Bu kapsamda Uluslararası Bakalorya IB ilk yıllar programı olan PYP ile dünyanın her yerinde geçerli diplomalarla mezun olan öğrencilerin ufku daha da geniş bir alana yayılacak. Dünya çapında birçok ülkede geçerliliği olan IB Programı ile eğitim ve öğretim üst kalitede devam ediyor.

Buse Eğitim Kurumları'nda öğrencilerin yetenek gelişimlerini sağlayacak, matematik, okuma-yazma, doğa bilimleri, görsel sanatlar, teknoloji ve spor alanında yetenek gelişimi temelli programlar uygulanıyor.

Üst düzey düşünme, yaşam becerileri, duygusal ve sosyal gelişim, değerler eğitimi, hafıza oyunları, drama, satranç ve tiyatro gibi etkinlikler ile ilkokul çağından itibaren bireyin yetenek gelişimi destekleniyor ve birey yetenekleri doğrultusunda yönlendiriliyor.

- Öğrenci odaklı eğitim anlayışı

IB Diploma Programı, öğrenciyi dünya sahnesine adapte eden ve dünyada önde gelen eğitim kurumları tarafından tanınan bir program olarak biliniyor. Birey olarak kendini gerçekleştirmeyi sağlayan sistem, öğrencileri sınıf dışındaki etkinliklere yönlendirerek duygusal ve sosyal gelişimin sağlanması için fırsat veriyor.

Buse Bilim Koleji, 45 aydan itibaren başlayan yaş grupları ile okul öncesi ve ilkokul kademelerinde öğrenci kabulü yapıyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla dünya çapında kabul görmüş bir program olan IB ile aşamalı ve esnek müfredatı kapsayan, destekleyici ders materyallerini öğrencilere ulaştırarak dünya vatandaşı yetiştirmeyi amaçlıyor.

Buse Eğitim Kurumları, IB Programı ile dünyayı tanıyan, birbirlerini anlayabilen, milli ve manevi değerlerinin farkında olan, dünyanın saygın üniversitelerinin aradığı ölçütlere uygun bir anlayışla yetişen ve bu üniversitelere koşulsuz kabul edilen bireyler yetiştirmeye devam ediyor.