WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İşten çıkarılan Avustralyalı gazeteciye 150.000 dolar tazminat ödendi

Stockholm, 24 Eylül (Hibya) - Avustralya'nın ulusal yayın kuruluşu, Gazze'deki savaşla ilgili bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle bir sunucuyu haksız yere işten çıkardığı için 150.000 Avustralya doları (99.200 dolar) ceza ödemeye mahkum edildi.

İşten çıkarılan Avustralyalı gazeteciye 150.000 dolar tazminat ödendi
Paylaş:

Avustralya Yayın Kurumu (ABC), Aralık 2023'te siyasi görüşleri ve İsrail yanlısı grupların lobi faaliyetleri sonucu yedek radyo sunucusu Antoinette Lattouf'u yayından çıkardı. Federal Mahkeme, bu yılın başlarında bu kararı verdi.

Lattouf'a daha önce 70.000 Avustralya doları tazminat ödenmişti, ancak Çarşamba günü Yargıç Darryl Rangiah, ABC'nin dersini alması için "önemli" bir ek tazminata ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yayın kuruluşu, Lattouf'tan alenen özür diledi ve çalışanlarını ve izleyicilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Yargıç Rangiah Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "ABC, bir lobi grubunu yatıştırmak için çalışanlarının haklarından açıkça vazgeçerek Avustralya halkını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

"ABC'nin karşılaştığı kamuoyu denetimi, ABC'ye aykırı davranışlarının kabul edilemezliğini açıkça göstermiş olmalı. Yine de, mesajın alınıp dikkate alınmasını sağlamak için ciddi cezaların gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Lattouf, yıllardır Avustralya medyasına düzenli olarak katkıda bulunuyor, ancak aynı zamanda ırkçılık, medyada ayrımcılık ve ruh sağlığı gibi konularda bir aktivist olarak da ün kazandı.

Lattouf, saatler önce İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) İsrail'i açlığı bir savaş aracı olarak kullanmakla suçlayan bir gönderisini paylaşmıştı. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.