WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Türk: 2025 yılında idam cezasının yeri yoktur

New York, 29 Eylül (Hibya) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, 2025 yılında idam cezasının yerinin olmadığını, gerçek adaleti sağlayabilecek tek sistemin, insancıl ve hak temelli adalet sistemleri olduğunu söyledi.

Türk: 2025 yılında idam cezasının yeri yoktur
Paylaş:

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk, 2025 yılında ölüm cezasının yerinin olmadığını ifade etti.

İdam cezasının yakında hem uygulamada hem de yasalar önünde tamamen kaldırıldığını görmeyi umduğunu belirten Türk, “Gerçek adaleti sağlayabilecek tek sistem, insancıl ve hak temelli adalet sistemleridir.” dedi.

Türk, konuya ilişkin “Ofisim, bu zalim uygulamayı bir kez ve tamamen ortadan kaldırmak için raporlama, savunuculuk ve reformlar için pratik destek yoluyla üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Umarım yakında toplumları korumanın yolunun idamlar değil, güçlü kurumlar ve hesap verebilirlik olduğunun hukuka da yansıdığını evrensel olarak kabul ederiz.” açıklamasını yapmıştı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.