Şanlıurfa’nın turizmi ve gelişimi için milletvekillerinin girişimi sonuç verdi

 

TBMM Dilekçe Komisyonu üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Türk Hava Yolları’nın (THY) Şanlıurfa’ya haftalık sefer sayısını 100’e çıkardığını müjdeleyerek, “Samimi ve gayretli yaklaşımları nedeniyle THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Bolat’a, Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye ve kıymetli ekibine canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Milletvekili Yazmacı bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kentte haftalık 70’e düşürülen sefer sayısının 100’e çıkartıldığını vurguladı. Şanlıurfa’da  ticari, kültürel ve turizm alanları başta olmak üzere yoğun yolcu giriş-çıkışı olduğunu belirten Yazmacı, bu yılın ilk 8 ayında havayolu ile 607 bin 686 kişinin seyahat ettiğini kaydetti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat’a ve ekibine teşekkür ediyoruz

Milletvekili Yazmacı paylaşımında sefer sayılarındaki artışın devam edeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa’nın turizmi ve gelişimi için girişimlerimiz sonuç veriyor. Şanlıurfa’ya 2023 yılının ilk 8 aylık döneminde havayolu ile 607 bin 686 kişi seyahat etti. Geçtiğimiz Temmuz ayında uçuş sayısı haftalık 70 sefere kadar düşmüşken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Bolat ve Genel Müdürü Bilal Ekşi ile yaptığımız görüşmeler sonucu sefer sayılarının arttırılması kararı da fiiliyata yansıdı. Haftalık sefer sayısı 100’e çıkartıldı. Bu konudaki samimi ve gayretli yaklaşımları nedeniyle THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bolat’a ve kıymetli ekibine canı gönülden teşekkür ediyoruz. Sefer sayıları artmaya devam edecek.”

Sefer sayısı düşünce THY’ye gitmişlerdi

Şanlıurfa’da, Temmuz ayında haftalık uçuş sayısı 70’e düşürülmüştü. Bunun üzerine AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu ve Mehmet Faruk Pınarbaşı, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret etti. Kente havayolu seferlerinin arttırılmasıyla turizme sağlanacak katkının önemini anlatan milletvekilleri, kentin potansiyeli ile ilgili taleplerini iletti. Ekim ayı ve 2024 yılı ayrı ayrı şehre sefer sayısının arttırılması sözünü alan milletvekillerinden müjdeli haber geldi.

Milletvekillerinin ayrıca SunExpress firması ile Antalya ve Almanya'ya yeni seferler konusunda görüşmesi bekleniyor.

Alınan bilgiye göre Şanlıurfa GAP Havalimanindaki haftalık sefer sayıları şu şekilde olacak.

-Şanlıurfa GAP-İstanbul haftalık 48 uçuş

-Şanlıurfa GAP-Sabiha Gökçen haftalık 26 uçuş

-Şanlıurfa GAP-Esenboğa haftalık 20 uçuş

-Şanlıurfa GAP-İzmir Adnan Menderes haftalık 6 uçuş