WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Yemak: Bu toplantı sayesinde Ukrayna kalıcı ve adil bir barışa bir adım daha yaklaşıyor

Kiev, 16 Ekim (Hibya)-Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senatörleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Yemak: Bu toplantı sayesinde Ukrayna kalıcı ve adil bir barışa bir adım daha yaklaşıyor
Paylaş:

Yermak, topantıda savunma iş birliği, Rusya ‘ya yönelik ekonomik baskı ve Rusya tarafından kaçırılan Ukraynalı çocukların iade edilmesi konularının konuşulduğunu belirtti.

Toplantıda ortak savunma projeleri, Ukrayna’nın hava savunmasının güçlendirilmesi, enerji ve kritik mineraller gibi stratejik konuları ele alındı.

Yaptırımlar üzerinde durulduğunu açıklayan Yermak “Rusya’nın savaş makinesini beslemeye devam eden açıkların kapatılması ve enerji gelirlerinin sınırlandırılması üzerinde durduk.” İfadelerini kullandı.

Yermak Rusya’nın kaçırılan tüm Ukraynalı çocukları geri verene kadar “terörü destekleyen devlet” olarak tanımlanmasını öngören ABD yasa tasarısının tartışıldığını açıkladı.

 Yermak toplantı hakkında “Bu tür her toplantı, Ukrayna için kalıcı ve adil bir barışa bir adım daha yaklaştırıyor.” İfadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.